2010. október 8., péntek

Szilvas lepeny

Hozzavalok: 30dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor,1 dl tej, 4 tojas, 1/2 tasak sutopor, 1 tasak vanilia, 1 citrom reszelt heja, kb 1 kg szilva, porcukor.
A 4 tojas sargajat jol kikavarjuk a cukorral, vajjal habosra, hozza adjuk a tejet, az izesitoket es a lisztet amit elozoleg osszeszitalunk a sutoporral.
Legutojara hozza adjuk a 4 tojas feherjet amelyet kemeny habba verunk ezt a masszat beletesszuk egy kikent lisztezett tepszibe amire rarakjuk a kimagozot szilvat, de a felvagott felevel felfele.
Elomelegitet sutoben kb 45-50 percig sutjukmiutan kihult fahejas porcukorral meghintjuk.
Jo etvagyat
Sajnos meg nincsen kep de remelem hamarosan keszul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése